Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi

TRT 1'de yayınlanan ekranların beğenilen dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi, 16 Nisan 2024 Salı günü ekrana geliyor. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi programını saat 20:00'da TRT 1'de izleyebilirsiniz.

Bu program sadece TRT 1 kanalının yayın platformları üzerinden izlenilebilir. Sitemizde herhangi bir kanal veya program yayını paylaşılmamaktadır.

Haçlı istilalarının İslam Alemini kasıp kavurduğu 12. yüzyılda Müslümanlar arasındaki birlik ve düzen bozulmuş, başta mukaddes şehir Kudüs olmak üzere birçok İslam toprağı Haçlıların eline geçmiştir. Selahaddin, Haçlılar ile cenk eden Zengi Devleti himayesindeki Serhad Gazileri'nin başıdır. Tapınak Şövalyeleri, Kudüs'ün kilidi olan Askalan şehrini kuşatırlar. Askalan düşerse Kudüs güçlenecek, Zengi toprakları da tehlike altında olacaktır. Selahaddin buna engel olmak için Askalanlılar'a yardım etmek ister. Fakat devlet divanından Selahaddin'e izin çıkmaz. Selahaddin divan kararına rağmen Askalanlılar'a yardıma gider.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi, TRT 1'de yayınlanan ve 16 Nisan 2024 Salı günü saat 19:55'te başlayan İddiaların Aksine isimli programdan sonra saat 20:00'da başlayacak.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi programının yayını, gece yarısına kadar devam edecek.

16 Nisan 2024 Salı günü saat 20:00'da TRT 1'de hangi program yayınlanacak?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi yayını başlayacaktır.