Fatih: Avrupa'nın Kaderini Değiştiren Adam

TRT 1'de yayınlanan ekranların beğenilen yaşam programı Fatih: Avrupa'nın Kaderini Değiştiren Adam, 29 Mayıs 2022 Pazar günü ekrana geliyor. Fatih: Avrupa'nın Kaderini Değiştiren Adam programını saat 13:00'te TRT 1'de izleyebilirsiniz.

Bu program sadece TRT 1 kanalının yayın platformları üzerinden izlenilebilir. Sitemizde herhangi bir kanal veya program yayını paylaşılmamaktadır.

Belgesel, Roma'ya kadar uzanan bir Müslüman İmparatorluğu kurmayı hedefleyen Fatih Sultan Mehmet'i, siyasi kimliğinin yanında filozof, şair, sanatçı kimliğiyle de ele alıyor. Çekimleri, İstanbul, Bursa, Manisa, Edirne, İtalya ve Vatikan'da yapılan belgeselde, bugüne kadar medyada yer almayan pek çok kaynak yer alıyor. Venedik Marciana Kütüphanesi'nde, Fatih'in ilk eşi Sitti Hatun'un dünyada tek görüntüsüne ulaşıldı. Floransa Santa Maria Novella Kilisesi'nde, 1438 Floransa Konsilinin canlandırıldığı duvar resmi; Otranto Katedrali'nde, Sadrazam Gedik Ahmet Paşa'nın, Fatih Sultan Mehmet'e Roma yolunu açan Otranto Seferinden kalanlar belgeselde yer alıyor.

Fatih: Avrupa'nın Kaderini Değiştiren Adam, TRT 1'de yayınlanan ve 29 Mayıs 2022 Pazar günü saat 11:50'de başlayan Enine Boyuna isimli programdan sonra saat 13:00'te başlayacak.

Fatih: Avrupa'nın Kaderini Değiştiren Adam programının yayını, 14:05'te yayınlanan İnatçı isimli film başlayana kadar devam edecek.

29 Mayıs 2022 Pazar günü saat 13:00'te TRT 1'de hangi program yayınlanacak?

Fatih: Avrupa'nın Kaderini Değiştiren Adam yaşam programı yayını başlayacaktır.