Ya İstiklal Ya Ölüm

TRT 1'de yayınlanan ekranların beğenilen dizisi Ya İstiklal Ya Ölüm, 23 Nisan 2023 Pazar günü ekrana geliyor. Ya İstiklal Ya Ölüm programını saat 07:45'te TRT 1'de izleyebilirsiniz.

Bu program sadece TRT 1 kanalının yayın platformları üzerinden izlenilebilir. Sitemizde herhangi bir kanal veya program yayını paylaşılmamaktadır.

Tarihler bundan tam 100 sene önce 16 Mart 1920’yi göstermektedir. Bomboş sokakların sessizliğini işgal kuvvetlerine ait askerlerin postal sesleri bozmaktadır. Kamyonlardan inen Hindu ve İngiliz askerlerinin girdiği karakolda çıkan çatışmalar sonucu acı kayıplar yaşanmaktadır. İstanbul Telgraf Merkezi’ne işgalin haberi ulaştığında moraller bozulmuştur. Fakat böylesine zorlu bir günde dimdik ayakta durmak gerekmektedir. Ankara ile irtibat kurmayı başaran İstanbul Telgraf Merkezi, kendi üzerine düşen vazifeyi öğrenecektir. Ancak işgal kuvvetlerinin oraya da baskın yapması, durumu vahim bir hale getirecektir. İstanbul’da tüm bunlar yaşanırken, Ankara’da teyakkuz halindedir. İşgal güçlerinin İstanbul’da yaptıkları, Ankara’da bulunan Mustafa Kemal ve yanındakileri de birçok tedbir almaya itmektedir.

Ya İstiklal Ya Ölüm, TRT 1'de yayınlanan ve 23 Nisan 2023 Pazar günü saat 04:40'ta başlayan Kara Tahta isimli programdan sonra saat 07:45'te başlayacak.

Ya İstiklal Ya Ölüm programının yayını, 08:30'da yayınlanan Anıtkabir'den Naklen Yayın isimli haber programı başlayana kadar devam edecek.

23 Nisan 2023 Pazar günü saat 07:45'te TRT 1'de hangi program yayınlanacak?

Ya İstiklal Ya Ölüm dizisi yayını başlayacaktır.