Aşkın Yolculuğu Yunus Emre

TRT 1'de yayınlanan ekranların beğenilen dizisi Aşkın Yolculuğu Yunus Emre, 17 Mart 2023 Cuma günü ekrana geliyor. Aşkın Yolculuğu Yunus Emre programını saat 16:55'te TRT 1'de izleyebilirsiniz.

Bu program sadece TRT 1 kanalının yayın platformları üzerinden izlenilebilir. Sitemizde herhangi bir kanal veya program yayını paylaşılmamaktadır.

Yunus, Konya'nın meşhur medreselerinde, önemli müderrislerin eğitiminden alarak Sivrihisar kazasında kadılık yapmaktadır. İlmiye sınıfı mensubu bir medreseli olan Yunus'un ana meselesi, Moğol baskısıyla bozulan liyakat düzenidir. Yunus yaşadığı olaylar vesilesi ile Tapduk Emre ile karşılaşır. Bu karşılaşma hem kendisini hem de yetiştiği ilmiye sınıfını ve bilgi kaynaklarını sorgulamasına vesile olur. Yaşadığı bu çetin muhasebesin sonunda Yunus’un yolu Tapduk Emre dergâhına varacak ve Yunus Tapduk Emre’ye intisap edip, onun müridi olacaktır. Kadılık cübbesini çıkaran Yunus; dervişlik hırkasını giyecektir.

Aşkın Yolculuğu Yunus Emre, TRT 1'de yayınlanan ve 17 Mart 2023 Cuma günü saat 14:25'te başlayan Seksenler isimli programdan sonra saat 16:55'te başlayacak.

Aşkın Yolculuğu Yunus Emre programının yayını, 19:00'da yayınlanan Ana Haber isimli haber programı başlayana kadar devam edecek.

17 Mart 2023 Cuma günü saat 16:55'te TRT 1'de hangi program yayınlanacak?

Aşkın Yolculuğu Yunus Emre dizisi yayını başlayacaktır.