Alparslan: Büyük Selçuklu

TRT 1'de yayınlanan ekranların beğenilen programı Alparslan: Büyük Selçuklu, 30 Mayıs 2022 Pazartesi günü ekrana geliyor. Alparslan: Büyük Selçuklu programını saat 20:00'da TRT 1'de izleyebilirsiniz.

Bu program sadece TRT 1 kanalının yayın platformları üzerinden izlenilebilir. Sitemizde herhangi bir kanal veya program yayını paylaşılmamaktadır.

Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey, veliahtını tayin edeceği gün, Bizanslıların Türkmenleri kılıçtan geçirdiği haberini alır. Anadolu’ya sefer emri verir. Sefere giden Selçuklu Meliklerine gizemli suikastçılar saldırır. Saldırının izleri Alparslan’ı hiç ummadığı bir yere götürür. Alparslan suikastçıların peşindeyken, Bizans zulmünden kaçan Türkmen kızı Akça’nın hayatını kurtarır. Bu, Alparslan ve Akça arasındaki destansı aşkın ilk kıvılcımı olur. Ancak Alparslan, Akça’nın güzelliğinin ardında sakladığı sırlardan habersizdir. Bizans İmparatoru, Türkmenlerle olan sorunların çözülmesi için General Dukas ve Yüzbaşı Romen Diyojen’i Ani’ye gönderir. Ancak Ani Tekfuru Kekavmenos’un oğlu Yannis’in yaptığı hata, Sultan Tuğrul’un savaş kararı almasına yol açar.

Alparslan: Büyük Selçuklu, TRT 1'de yayınlanan ve 30 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 19:55'te başlayan İddiaların Aksine isimli programdan sonra saat 20:00'da başlayacak.

Alparslan: Büyük Selçuklu programının yayını, gece yarısına kadar devam edecek.

30 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 20:00'da TRT 1'de hangi program yayınlanacak?

Alparslan: Büyük Selçuklu programı yayını başlayacaktır.