Dinle Neyden

TRT 1'de yayınlanan ekranların beğenilen filmi Dinle Neyden, 16 Mayıs 2021 Pazar günü ekrana geliyor. Dinle Neyden programını saat 04:30'da TRT 1'de izleyebilirsiniz.

Bu program sadece TRT 1 kanalının yayın platformları üzerinden izlenilebilir. Sitemizde herhangi bir kanal veya program yayını paylaşılmamaktadır.

1798 Osmanlı-Fransız savaşı öncesinde İstanbul. Mevlevihane defterlerini tutmakla görevli Derviş, aynı zamanda eski bir Osmanlı Paşası olan Nuri Dede Efendi'nin hizmetindedir. Dede Efendi ve onun eski dostu olan bazı Fransız diplomatlar yaklaşan harbi önlemeye çalışmaktadır. Gayri resmi olarak sürdürülen bu çalışma, Sultan III. Selim'in kız kardeşi Beyhan Sultan'a ait Sahilsaray'da gerçekleştirilmektedir. Rahatsızlanan Dede Efendi'ye diplomatik müzakereler sırasında eşlik eden Saray Tabibi Halil ile Beyhan Sultan'ın yardımcısı Gülnihal Kalfa arasında bir yakınlık yaşanmaktadır. Dede Efendi'yle birlikte Sahilsaray'a gelen genç dervişin defteri, tamamına tanık olduğu bu hikâye ile Mevlana'nın öğretisinden yansıyan satırların bir araya geldiği sayfalarla doludur.

Dinle Neyden, TRT 1'de yayınlanan ve 16 Mayıs 2021 Pazar günü saat 03:45'te başlayan İyilik Hikayeleri isimli programdan sonra saat 04:30'da başlayacak.

Dinle Neyden programının yayını, 06:05'te yayınlanan Elimi Bırakma isimli dizi başlayana kadar devam edecek.

16 Mayıs 2021 Pazar günü saat 04:30'da TRT 1'de hangi program yayınlanacak?

Dinle Neyden filmi yayını başlayacaktır.